Nederland - 26 januari 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Jefferies zet ABN AMRO op Houden

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies is begonnen met het volgen van ABN AMRO met een Houden advies en een koersdoel van 26,80 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Sinds ABN AMRO de laatste keer naar de beurs werd gebracht, deed het aandeel het 54 procent beter dan de sector, aldus analist Maxence Le Gouvello Du Timat. Dit was te danken aan de enorme Solvency die ABN AMRO opbouwde om te voldoen aan de Basel IV regelgeving.

Voor de komende drie jaar denkt analist Le Gouvello Du Timat dat winstgroei de grootste uitdaging zal zijn voor de bank. De analist voorziet dat deze beperkt zal zijn.

Jefferies verwacht dat ABN AMRO pas tegen eind 2018 met een herziening van de strategie komt. Tot dat moment voorziet analist Le Gouvello Du Timat weinig reden om het advies op het aandeel aan te passen.

Aandeelhouders van ABN AMRO kunnen volgens Jefferies voor 2018 uitgaan van een dividend pay-out van 75 procent, terwijl de consensus momenteel op 63 procent ligt. Daarmee is ABN AMRO een van de beste dividendbetalers onder Europese banken.

Het aandeel ABN AMRO sloot donderdag een half procent hoger op 27,29 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.