Nederland - 15 juni 2018 - Banksector

Jefferies verlaagt koersdoel ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag het koersdoel voor ING Groep verlaagd van 19,90 naar 19,20 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van analist Maxence Le Gouvello Du Timat.

Volgens de analist blijft ING de beste mogelijkheid om in te spelen op de digitale revolutie. Jefferies denkt dat ING in de Europese bankensector een voortrekkersrol zal vervullen. De recent aangekondigde deal met de Franse verzekeraar AXA is daar een bevestiging van, meent Le Gouvello Du Timat.

Wel verlaagde de marktvorser zijn winsttaxaties voor ING voor 2018 met 5 procent. Voor 2019 en 2020 paste hij de ramingen met respectievelijk 4,8 en 1,2 procent neerwaarts aan. Deze aanpassingen zijn vooral het gevolg van de verwachting dat de Europese rentes pas tegen het einde van 2019 zullen stijgen, in plaats van aan het begin van dat jaar.

Daarnaast voorziet Le Gouvello Du Timat ook extra kosten voor het Belgische project en uitgaven die nodig zijn om de groeiplannen uit te voeren.

Dit jaar is volgens Jefferies voor ING een overgangsjaar, maar in 2019 zullen bij sommige divisies al de positieve effecten zichtbaar worden.

Het aandeel ING sloot donderdag op 12,72 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.