Europa - 14 juli 2021 - Aandelen

Jefferies verhoogt koersdoelen ArcelorMittal en Aperam

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft in aanloop naar de halfjaarcijfers de koersdoelen voor ArcelorMittal en Aperam verhoogd.

Analist Alan Spence verhoogde het koersdoel voor ArcelorMittal van 38,00 naar 40,00 euro en voor Aperam van 46,00 naar 47,00 euro. De analist besloot zijn koopaanbeveling voor ArcelorMittal te handhaven en het Houden advies voor Aperam bleef ook ongemoeid.

Spence verhoogde zijn taxaties voor zowel ArcelorMittal als Aperam. Voor Mittal ging zijn raming voor de EBITDA met 13 procent omhoog naar ruim 4,8 miljard dollar in het tweede kwartaal. En voor heel 2021 verhoogde de analist zijn taxatie zelfs met 20 procent naar 17,7 miljard dollar. Daarmee zit Jefferies ruim boven de analistenconsensus van respectievelijk 4,6 en 15,5 miljard dollar.

Ook voor Aperam gingen de ramingen omhoog. Voor het tweede kwartaal mikt Spence niet langer op een EBITDA van 190 miljoen maar op 203 miljoen euro. En voor 2021 ging de verwachting van 647 miljoen naar 704 miljoen euro. Daarmee zit Jefferies wel iets lager dan de analistenconsensus. Die rekent op respectievelijk 215 en 706 miljoen euro.

Reden voor de hogere ramingen is dat de goede trend uit het eerste kwartaal ook doorzette in het tweede kwartaal, aldus Spence. Voorraden werden afgebouwd, de prijzen stegen, net als de doorlooptijden. De orderboeken vulden zich steeds beter, aldus de analist, en het tweede kwartaal zal volgens hem “een significante margeverbetering” laten zien.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.