Europa - 16 augustus 2021 - Aandelen

Jefferies verhoogt koersdoelen ABN AMRO en ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft de koersdoelen van ABN AMRO en ING verhoogd na de laatste kwartaalcijfers, die meevielen dankzij lagere voorzieningen voor oninbare leningen.

De belangrijkste factor voor de koersen blijft de teruggave van kapitaal. Analist Martina Matouskova rekent erop dat ING en ABN AMRO voor het einde van 2023 respectievelijk 32 en 34 procent van hun huidige marktwaarde zullen uitkeren door middel van dividenden en de inkoop van eigen aandelen.

Het koersdoel voor ABN AMRO steeg van 10,90 naar 13,00 euro met handhaving van het Houden advies, gezien het beperkte opwaartse potentieel van 10 procent. Met name de winstverwachting voor 2021 steeg fors, van 0,40 naar 0,82 euro per aandeel, maar ook voor 2022 steeg de winstverwachting van 1,06 naar 1,24 euro per aandeel.

Jefferies denkt dat ABN AMRO na het afbouwen van zijn zakelijke leningen de indicatie voor kredietvoorzieningen moet verlagen tot 20 basispunten van het leningenboek, als gemiddelde gedurende een economische cyclus.

Het koersdoel voor ING ging omhoog van 13,00 naar 14,00 euro, met behoud van het koopadvies op basis van een opwaarts potentieel van 19 procent. De winstverwachting voor dit jaar steeg met 13 procent, van 1,08 tot 1,22 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.