Europa - 10 augustus 2020 - Aandelen

Jefferies verhoogt koersdoel ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 8,80 naar 9,00 euro, met behoud van het koopadvies, na bestudering van de halfjaarcijfers van de Nederlandse bank.

Als hoofdpunten noemen de analisten dat de nieuwe topman Steven van Rijswijk de digitale strategie van voorganger Ralph Hamers geheel blijft omarmen en dat de bank sterker focust op de kosten, waardoor besparingen eerder zullen worden gerealiseerd.

Omdat de bank flinke voorzieningen voor oninbare leningen nam in het tweede kwartaal, kan ING nu beloven dat de tweede helft van het jaar in dat opzicht beter zal zijn.

De meevallende kapitaalbuffer van 15 procent is te danken aan intensief beheer van de risicogewogen activa, met name de overstap naar een gestandaardiseerde benadering voor de risicoweging van staatsleningen, die 50 basispunten vrijspeelde. Reductie van het leningenboek droeg 16 basispunten bij. Al met al heeft ING zo al 90 basispunten van de Basel IV-regelgeving geabsorbeerd, becijfert Jefferies.

In het derde kwartaal zal ING uit de doeken doen wat het beleid wordt met dividend en aandeleninkopen. Een progressief dividendbeleid lijkt uitdagend in het huidige klimaat, maar aandeleninkopen lijken aantrekkelijk bij de huidige waardering, stelt Jefferies. Dit kan een aanjager worden voor de koers.

Jefferies is positiever dan de analistenconsensus over de te behalen kostenbesparingen en de omvang van slechte leningen.

Het aandeel ING sloot vrijdag op 6,61 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.