Nederland - 17 juni 2019 - Banksector

Jefferies verhoogt koersdoel ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft maandag het koersdoel voor ING verhoogd van 14,50 naar 15,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank waarin de koersdoelen voor ABN AMRO en KBC juist werden verlaagd.

De analisten van Jefffries verlaagden de winstraming voor dit jaar, maar stelden die voor 2020 en 2021 juist opwaarts bij.

Jefferies is tot de conclusie gekomen dat de overgangsperiode bij ING langer zal duren dan gepland. “Tenminste nog zes maanden”, menen de analisten, wijzend op de afronding van het akkoord met Banca di’Italia.

“De juridische kwesties hebben de dynamiek van de beleggingscasus voor ING gebroken, en hoewel de effecten van de strategie commercieel zichtbaar zijn, is dit niet het geval bij de winstontwikkeling”, aldus de analisten.

Daarbij kwam het nieuws over de interesse van ING in het Duitse Commerzbank voor velen als een verrassing. “Externe groei is geen onderdeel van de strategie van ING”, verklaarde analist Maxence Le Gouvello Du Timat.

Al deze onzekerheid is vandaag terug te zien in de koersvorming, meent hij. ING noteert tegen een korting van krap 18 procent ten opzichte van andere Europese banken. Dit vormt dan ook een goed instapmoment volgens Le Gouvello Du Timat.

Het aandeel ING Groep sloot vrijdag op 9,82 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel