Nederland - 7 maart 2022 - Beursblik

Jefferies haalt Vopak van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het advies voor Vopak verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 42,00 euro naar 35,00 euro. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de bank.

Analist David Kerstens waarschuwde dat het tankopslagbedrijf geconfronteerd kan worden met overcapaciteit in de Rotterdamse haven, goed voor circa 30 procent van de omzet van Vopak. De analist benadrukte de afhankelijkheid van Russische olie en gas. Die aanvoer is goed voor ongeveer 25 procent van de overslag in de grootste haven van Nederland, waardoor een herstel van de bezettingsgraad en de prijzen meer tijd vergt.

Aangezien er nog geen zicht is op een mogelijk herstel, verlaagde de zakenbank de taxatie voor de winst per aandeel Vopak in 2022 met ongeveer 15 procent van 2,85 naar 2,43 euro.

Kerstens verwacht niet dat een strategie-update van de nieuwe topman in mei tot een herstel van de aandelenkoers zal leiden.

Het aandeel Vopak sloot vrijdag nog 5,5 procent lager op 31,53 euro. De AEX verloor 4,8 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.