Nederland - 7 juni 2020 - Beursbrink

Is de tijd rijp om terug in marihuana te stappen?

door STIJN

Het zou leuk zijn mochten we de neerwaartse spiraal op de marihuanamarkt kunnen verklaren door de pandemie en de economische schade die COVID-19 heeft aangericht. Maar helaas zijn de problemen op de markt al begonnen sinds de legalisering in 2018. Nu marihuana aandelen laag noteren, is dit dan meteen ook een goed moment om in te stappen?

De volledige legalisering van marihuana in Canada had de industrie een ‘boost’ moeten geven maar dat is helaas anders uitgedraaid. Aandelen van marihuanabedrijven deden het eigenlijk bijzonder goed maar vanaf begin 2019 begon de markt te haperen. Sindsdien zijn deze aandelen maar één richting uitgegaan, namelijk naar beneden en daar is nog geen verbetering in gekomen.

Maar de industrie is wel een blijvertje en maakt eigenlijk hetzelfde mee zoals de internetzeepbel van 1997 tot 2000. Veel bedrijven zullen failliet gaat en verdwijnen en slechts enkelen zullen de storm doorstaan. Het is dus de kunst om nu aandelen te bezitten van deze overlevers.

Belangrijke punten

Op de marihuanamarkt zijn er dus opportuniteiten om goedkoop in te stappen maar het is van belang om de juiste bedrijven te kiezen. Volgens marktkenners is het goed om bedrijven te selecteren die een partnerschap zijn aangegaan met een ander groot bedrijf. Met andere woorden, marihuanabedrijven die cash aangeleverd krijgen zodat ze moeilijke tijden kunnen overleven.

Nog een belangrijk punt waar men rekening mee moet houden, is dat bedrijven blijven groeien op twee manieren. Enerzijds dat hun productie niet stilligt en ze marihuana blijven produceren en telen. Anderzijds dat ze aan uitbreiding doen naar landen waar men kan opereren en verkopen.

Als allerlaatste punt, marihuanabedrijven moeten aanwezig zijn in de Verenigde Staten van Amerika ondanks dat marihuana hier nog niet volledig legaal is. Daar gaat verandering in komen de komende tien jaar, bedrijven die nu al aanwezig zijn, hebben dus een stapje voor op de rest.

Op lange termijn vallen er volgens analisten gouden zaken te doen als men de juiste aandelen selecteert. Bedrijven die voldoen aan bovenstaande punten, hebben het meeste kans om binnen de komen jaren sterke bedrijfsresultaten te kunnen neerleggen.

Bronnen: TMF

Foto: vjkombajn – needpix

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments