Europa - 27 maart 2020 - Beursbrink

Intrekken dividendvoorstel Signify verstandige keuze

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De keuze van Signify om het dividendvoorstel voor 2019 in te trekken is een verstandige beslissing. Dit stelde ING vrijdag in een rapport.

ING verwacht dat het niet uitkeren van het dividend circa 173 miljoen euro bespaart en dat zal de nettoschuldpositie goed doen. “Signify is voorzichtig en dat kunnen we waarderen, omdat er wat balansrisico’s naar de achtergrond verdwijnen”, aldus ING.

Signify trok ook de outlook voor 2020 in. Het verlichtingsbedrijf mikte aanvankelijk op een aantrekkende aangepaste EBITA-marge. Er was geen outlook gegeven voor de omzetontwikkeling. ING voorziet evenwel een daling van de omzet met 14 procent en een daling van de marge van 10 tot 8 procent.

Eerder dacht ING dat Signify een omzetdaling van 25 procent aankon zonder dat de convenanten in gevaar zouden komen. Met het schrappen van het dividend is dit nu zelfs 30 procent.

ING handhaafde het Houden advies op Signify met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel koerste vrijdagochtend 3,8 procent lager op 18,19 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments