VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 23 april 2020 - Aandelen

Intertrust groeit alleen in fondsdiensten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Intertrust waren grotendeels in lijn met de verwachtingen en laten zien dat het trustkantoor het voor zijn groei momenteel moet hebben van de administratie van nieuwe beleggingsfondsen. Dit bleek uit een donderdag gepubliceerd analistenrapport van Degroof Petercam.

De autonome omzetgroei van 2,1 procent in het eerste kwartaal was iets lager dan verwacht, hoewel de gerapporteerde omzet iets boven verwachting uitviel.

De EBITA-marge van bijna 33 procent was ook conform de gemiddelde verwachting van analisten, hoewel analist Michael Roeg van Degroof Petercam op iets meer dan 34 procent had gerekend.

De boekhoudkundige verliespost die een nettoverlies opleverde zal naar verwachting in het tweede kwartaal weer worden hersteld, volgens de analist. “Een van de rare boekhoudregels van IFRS die weinig logisch zijn”, concludeerde hij.

De omzetgroei was geheel te danken aan de activiteiten buiten Europa. Verdeeld over de soorten activiteiten, was er geen autonome groei in zakelijke diensten, de zogeheten Corporate Services, en krimp in kapitaalmarktdiensten en in private vermogensdiensten. De enige groei, met 8,9 procent, was te vinden in de tak Fund Services.

De impact van Covid-19 is voorlopig nog bescheiden, concludeerde Roeg, die positief is over de nieuwe koers van het bedrijf na de overname van Viteos die een ‘game-changer’ is voor het trustkantoor.

Degroof Petercam heeft een koopadvies met een koersdoel van 19,00 euro.

Het aandeel Intertrust steeg donderdag 1,7 procent naar 13,10 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.