Europa - 5 december 2019 - Beursbrink

Ingrepen zetten Aalberts op juiste koers

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Een sterkere focus zal Aalberts de komende jaren richting zijn doelstellingen brengen. Dit constateerde analist Martijn den Drijver van ABN AMRO na een beleggersdag door Aalberts georganiseerd.

Aalberts herhaalde de belangrijkste doelstellingen voor de marge en het rendement voor de komende de jaren, maar voerde wel de doelstelling voor de desinvesteringen fiks op, zoals Den Drijver ook had voorzien, naar 300 miljoen tot 350 miljoen euro.

Ook wil Aalberts de voorraden verkleinen en inzetten op minder technologieën en eindmarkten. Daarnaast zal het aantal productie- en servicelocaties sterk worden teruggebracht en blijft innovatie hoog op de agenda.

Volgens ABN AMRO waren deze ingrepen echter ook nodig, omdat zonder deze maatregelen de doelstellingen 2022 waarschijnlijk niet gehaald zouden worden.

Aalberts wees voor wat betreft de kortere termijn op de zwakte in de industrie en automotive, in combinatie met een trager dan voorziene groei in de halfgeleidersector.

Den Drijver heeft een verkoopadvies op Aalberts met een koersdoel van 31,00 euro, voornamelijk omdat de verwachtingen voor 2019 en 2020 te hoog lijken gegeven de ontwikkelingen in de eindmarkten.

Het aandeel won donderdag 0,7 procent op 38,99 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel