Europa - 10 juni 2020 - Beursbrink

ING voorzichtiger met verzekeraars

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING is vanwege de corona-uitbraak voorzichtiger geworden met de Nederlandse verzekeraars en heeft verschillende koersdoelen verlaagd en het koopadvies voor Aegon ingetrokken. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van de bank.

Het advies voor Aegon ging van Kopen naar Houden en het koersdoel van 5,00 naar 3,20 euro. Voor ASR bleef het koopadvies gehandhaafd, maar ging het koersdoel wel van 44,00 naar 34,00 euro. NN Group bleef ook op de kooplijst, maar zag het koersdoel dalen van 43,50 naar 41,00 euro.

Het advies voor het Belgische Ageas werd juist verhoogd naar Kopen. ASR, NN en Ageas hebben elk een sterke kapitaalgeneratie, waardoor zij de ruimte hebben om hun aandeelhouders te blijven belonen, aldus ING.

De grootste favoriet van ING is NN, dat het meest defensie profiel heeft volgens de analisten. ASR is nog wel koopwaardig, maar verdwijnt van de favorietenlijst van ING.

Bij Aegon is ING vooral bezorgd over de Amerikaanse levensverzekeringen. Analist Albert Ploegh besloot zijn dividendverwachtingen voor de Amerikaanse dochter flink te verlagen. Hij rekent op ingrijpen door het management en denkt dat beleggers afwachten wat de nieuwe CEO als strategische plan zal neerleggen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel