Europa - 15 juni 2020 - Aandelen

ING vindt NN significant ondergewaardeerd

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) NN is significant ondergewaardeerd. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING maandag, nadat de activistische aandeelhouder Elliott zich vorige week roerde bij de verzekeraar en in een presentatie duidelijk maakte dat de koers van NN in de komende jaren met 80 procent omhoog kan.

“We verschillen niet fundamenteel van mening met Elliott”, schreef Ploegh maandag.

De analist meent dat NN verschillende opties heeft om meer kapitaal te genereren en om te laten terugvloeien naar aandeelhouders. Hij verwacht dat NN hier tijdens de beleggersdag op 24 juni ook op zal ingaan.

ING gaat er van uit dat de dialoog tussen NN en Elliott constructief is. Een struikelblok is wellicht de hoogte van de kapitaaluitkering en de termijn waarbinnen dit volgens Elliott zou moeten gebeuren. De aandeelhouder meent dat de uitkering kan verdubbelen naar 6,50 euro per aandeel in 2024.

ING heeft een koopadvies op NN met een koersdoel van 41,00 euro. Het aandeel steeg maandag op een rood Damrak 0,1 procent naar 30,16 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel