Europa - 18 november 2021 - Aandelen

ING verlaagt koersdoel PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 5,80 naar 5,15 euro bij handhaving van het koopadvies.

ING verlaagde de winstramingen voor het postbedrijf en kwam zo uit op een lager koersdoel. Desondanks blijft het aandeel in de ogen van Marc Zwartsenburg aantrekkelijk gewaardeerd en blijft de opwaartse potentie op lange termijn eveneens aantrekkelijk.

Wel zijn er op korte termijn zorgen over de outlook voor heel 2021 en de beperkte zichtbaarheid op de pakketvolumes in 2022, vanwege een “zeer moeilijke” vergelijkingsbasis in het eerste kwartaal van 2022. ING zag zich dan ook genoodzaakt het aandeel van de favorietenlijst te halen.

Zwartsenburg stelde wel dat de verwachtingen voor 2024 ver onder de outlook van PostNL liggen en dat de neerwaarts bijgestelde winstramingen inmiddels grotendeels zijn ingeprijsd. Bovendien blijft het dividend “zeer aantrekkelijk”, aldus de analist. “Dit legt een bodem onder de koers.”

Zwartsenburg ziet een belegging in PostNL ook als een goede bescherming tegen inflatie, omdat de pensioenkosten van het bedrijf zijn gelinkt aan de rentes.

Het aandeel PostNL daalde donderdagochtend met 0,5 procent tot 3,73 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.