Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 21 maart 2019 - Technologie

ING verhoogt koersdoel Euronext

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 64,00 naar 65,00 euro, met handhaving van het koopadvies, wijzend op de mogelijkheid van een fors dividend, als de geplande overname van de Noorse aandelenbeurs Oslo Børs niet zou slagen.

Als Euronext wel Oslo Bors VPS overneemt zou de winst per aandeel met 20 procent stijgen. Als de deal mislukt is er ruimte voor een aanzienlijk teruggave van kapitaal aan aandeelhouders, stelt analist Albert Ploegh in een woensdag gepubliceerd rapport.

Volgens de analist zijn geen van beide uitkomsten goed weerspiegeld in de huidige koers van het aandeel Euronext en wordt het aandeel verhandeld met een significante korting ten opzichte van sectorgenoten.

Het koersdoel van 65,00 euro gaat uit van de situatie zonder overname. Het bedrijf heeft gezegd vriendelijker voor aandeelhouders te zullen worden als er voor het einde van 2019 geen overnamekansen zijn. Ploegh voorziet in dit scenario een teruggave van 6,00 euro per aandeel, of zo’n 11 procent van de huidige marktwaarde.

Als Oslo binnengehaald wordt, zou de waarde van het aandeel 6,50 euro stijgen, bovenop het koersdoel van 65,00 euro.

Het wachten is op goedkeuring van de Noorse toezichthouder FSA, die uiterlijk medio juni wordt verwacht. Het feit dat het bestuur van Oslo Børs de overname door Euronext niet steunt, en wel het overnamebod van Nasdaq, “helpt niet” voor Euronext, denkt Ploegh. Maar volgens hem is het niet voldoende om de transactie te blokkeren. Hij durft niet te voorspellen welke partij uiteindelijk zal winnen.

Zowel Euronext, dat toezeggingen voor een meerderheidsbelang heeft, als Nasdaq, dat een fors minderheidsbelang heeft, zullen waarschijnlijk geschikte eigenaren worden bevonden door de toezichthouder, wat kan leiden tot een situatie waarin beide bedrijven vasthouden aan hun belangen. Euronext heeft gezegd in dat geval nog altijd de verwachte kostenvoordelen te kunnen realiseren.

Het aandeel Euronext stond donderdag 0,3 procent lager op 56,05 euro, bij een beperkt volume.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel