Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 12 oktober 2018 - Commodities

ING verhoogt koersdoel ArcelorMittal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het koersdoel voor ArcelorMittal verhoogd van 28,00 naar 31,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Stijn Demeester is van mening dat de markt te terughoudend is over de toekomstige winsten van de staalreus. De huidige waardering komt neer op een verwachte EBITDA van 6,3 miljard dollar in 2019. Dit ligt 37 procent lager dan waar de analistenconsensus met 10 miljard dollar vanuit gaat. Zelf mikt Demeester op een bedrijfsresultaat van 9,4 miljard dollar. Daarentegen zit de analist van ING met zijn ramingen voor 2018 en 2020 wel 2 procent boven de consensus.

Ook maken beleggers zich druk over de cashdiscipline van de staalreus na de overname van het Italiaanse Ilva en mogelijk ook het Indiase Essar. Demeester is van mening dat deze zorgen niet terecht zijn, vanwege de belofte van ArcelorMittal om de kapitaalteruggave te verhogen, met of zonder Essar.

Het aandeel ArcelorMittal koerste vrijdag 1,0 procent hoger op 24,44 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel