Europa - 30 maart 2021 - Aandelen

ING positief over eerste kwartaal Randstad

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft vermoedelijk een goed eerste kwartaal achter de rug en is daarmee het jaar ook sterk begonnen. Dit bleek dinsdag uit een taxatie van ING voor de eerste drie maanden van dit jaar voor de bemiddelaar in werk uit Diemen.

ING gaf daarbij ook aan dat de vergelijking vanaf de tweede helft van maart op jaarbasis een stuk eenvoudiger is, omdat half maart 2020 de eerste coronamaatregelen van kracht werden. In januari en februari van dat jaar lag de omzet ook al 3 tot 4 procent lager, terwijl deze in de tweede helft van maart met 30 procent afnam.

In januari van dit jaar was de omzetontwikkeling van Randstad nog vlak, waarna vanaf februari de dynamiek positiever werd, aldus analist Marc Zwartsenburg.

ING gaat voor het eerste kwartaal uit van een autonome omzetgroei van 5,5 procent en merkte daar dinsdag bij op dit nog aan de voorzichtige kant te vinden. Daarnaast merkten de Verenigde Staten in een later stadium de negatieve effecten van coronamaatregelen, terwijl het herstel hier juist vlotter verloopt. Andere landen, zoals België en Frankrijk, zitten nog altijd in een strikte lockdown.

Voor het operationeel resultaat (EBITA) gaat ING uit van 200 miljoen euro in het eerste kwartaal, tegen 162 miljoen euro een jaar eerder. In heel 2021 zal de omzet volgens Zwartsenburg uitkomen op 22,8 miljard euro met een EBITA voor eenmalige posten van 968 miljoen euro.

ING hanteert een koopadvies met een koersdoel van 68,00 euro voor het aandeel Randstad.

De koers van het aandeel Randstad noteerde dinsdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 59,96 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.