VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 7 oktober 2020 - Beursbrink

ING houdt vertrouwen in Duitse economie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De teleurstellende productiecijfers van de Duitse industrie in augustus zijn volgens ING nog geen aanleiding te veronderstellen dat de economische groei in het derde kwartaal tot stilstand is gekomen. Dit was woensdag de belangrijkste conclusie in de analyse van de productiecijfers door de bank.

ING merkte daarbij op dat er nog altijd een verschil bestaat tussen een opleving en een herstel van de economie.

De productie, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden en werkdagen, nam in augustus ten opzichte van een maand ervoor met 0,2 procent af. Op jaarbasis daalde de productie met 9,6 procent.

Mocht september een vlakke ontwikkeling laten zien, dan nog komt het cijfer over het derde kwartaal op 10 procent uit, volgens ING een goede illustratie voor een opleving van de Duitse economie, maar ook een signaal niet verblind te raken door een sterk derde kwartaal. ING wees daarbij op het oplopend aantal coronabesmettingen en de aankomende winterperiode.

De daling van de productie werd volgens ING veroorzaakt door een lagere productie van consumenten- en kapitaalgoederen, terwijl halffabrikaten een stijging lieten zien. De bouwproductie stond nog steeds onder druk, zij het met een afname met 0,3 procent een stuk minder dan in juli toen de bouwproductie met 4,4 procent afnam.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.