Europa - 12 februari 2021 - Aandelen

ING en Flow uitblinkers op Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft vrijdagochtend de wind goed in de rug en de AEX koerste 0,9 procent hoger op 670,38 punten.

De cijfers van ING en vooral die van Flow Traders werden goed ontvangen, maar dat gold niet voor die van Intertrust en Heijmans.

“Het sentiment blijft gedragen door de Fed, die een soepel monetair beleid blijft voeren, en de stimuleringsplannen van president Biden”, meent strateeg Jim Reid van Deutsche Bank.

Het belangrijkste macro-economische richtpunt vandaag is het consumentenvertrouwen in de VS. “Er wordt een stijging van 79 naar 80,9 punten verwacht”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

De euro/dollar handelde op 1,2113. Olie werd 0,9 procent goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX was ING koploper met een koerswinst van 4,8 procent. Morgan Stanley sprak van solide resultaten en KBC Securities trok het koersdoel fors op naar 11,00 euro.

KPN steeg 2,7 procent en Unibail-Rodamco-Westfield 2,5 procent. Daarmee herstelde het vastgoedfonds wat van de verliezen van de afgelopen dagen. Deutsche Bank verhoogde vrijdag het koersdoel.

Aegon leverde 1,6 procent in, ondanks een aantal koersdoelverhogingen. Het aandeel sloot donderdag, na publicatie van de kwartaalcijfers, 3,1 procent hoger.

ArcelorMittal, dat donderdag 0,9 procent verloor, leverde vrijdag 3,2 procent in.

In de Midkap ging Flow Traders aan de leiding met een koerswinst van 10,3 procent, nadat de kwartaalcijfers veel beter dan verwacht waren. Een sterk jaareinde voor de flitshandelaar, oordeelde Jefferies. KBC Securities besloot het advies en koersdoel voor Flow te verhogen.

Besi steeg 4,1 procent en Boskalis 2,4 procent. Aperam verloor 3,1 procent en na het passeren van het dividend verloor Intertrust 3,1 procent. Degroof Petercam vond het een logische keuze van de nieuwe CEO om de focus op de schuldpositie te leggen.

Bij de smallcaps werden de cijfers van Wereldhave goed ontvangen. Het aandeel koerste 2,8 procent hoger. Hetzelfde gold bij Brunel, waar de kwartaalcijfers een koerswinst van 3,7 procent opleverden.

Volgens JPMorgan waren er bij Wereldhave geen negatieve verrassingen en volgens ING deed Brunel het goed.

Heijmans verloor 3,5 procent. Toch noemde Degroof Petercam de resultaten, het dividendvoorstel en de outlook van Heijmans een teken van vertrouwen.

Beursnieuweling ESG Core Investments haalde 250 miljoen euro op en steeg na enkele uren handel naar 10,36 euro per aandeel. De aandelen werden bij de beursgang verkocht voor 10,00 euro per stuk.

Het lokaal genoteerde Lavide steeg 19,0 procent op relatief hoge volumes.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.