België - 23 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

IBA rapporteert stevige groei

IBA (ticker: IBAB) wist gedurende 2016 de eigen verwachtingen in te lossen. De omzet groeide fors, maar het nettoresultaat kwam lager uit door eenmalige winsten in 2015.

De leider op het gebied van protontherapietoestellen kwam met een omzet van 328,8 miljoen euro licht boven de eigen verwachtingen en de consensus uit van 325,0 miljoen euro. Goed voor een groei van 21,6 procent ten opzichte van 2015.

Ook het recurrent bedrijfsresultaat (REBIT) dikte met 25 procent aan tot 37,1 miljoen euro. Een stuk hoger dan de analistenverwachtingen van 33,0 miljoen euro.

De nettowinst daalde tegenover het jaar voordien wel met ruim 60 procent tot 24,4 miljoen euro. De consensus lag op 27,0 miljoen euro.

De daling van de nettowinst is zo goed als volledig toe te schrijven aan grote eenmalige winsten van bijna 40,0 miljoen euro die het nettoresultaat stuwden in 2015, waaronder valutawinsten en de inkomsten van een exit uit de ‘Moleculaire business’.

IBA zal een dividend van 0,29 euro per aandeel uitkeren. Aan huidige koers goed voor een dividendrendement van 0,5 procent.

Het bedrijf verwacht verdere groei en daarom ook verdere investeringen en verhoging van productiecapaciteit.

Voor dit jaar gaat men uit van een omzetgroei tussen de 15 en 20 procent en dubbelcijferige groei daarna.

De operationele marge zou dit jaar moeten uitkomen op 11 tot 12 procent en tegen 2020 moeten verhogen tot 15 procent.

Het aandeel koerst meer dan 1 procent hoger.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.