Nederland - 31 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

HSBC verlaagt advies ING naar Houden

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft zijn advies voor het aandeel ING Groep verlaagd van Kopen naar Houden, nu het goede nieuws over de bank steeds meer in de koers verwerkt is en het koersdoel weinig opwaartse ruimte meer biedt. Dit maakte de Britse bank woensdag bekend.

Het koersdoel werd licht verhoogd van 15,00 euro naar 15,20 euro.

Analist Robin Down blijft positief over de Nederlandse bank, met zijn goede leningengroei en langzaam oplopend rendement op de risicogewogen balans.

Het aandeel ING is in de afgelopen drie maanden echter al met 17 procent gestegen en in het afgelopen jaar met 34 procent. De resultaten lijken daarmee in de koers verwerkt.

Bovendien is onduidelijk hoe de markt ervoor staat en hoe ING als investering daarbij past. Als de eurozone economie verder aansterkt en de rente omhoog gaat, zijn banken uit Spanje en Italië wellicht interessanter. Als het opnieuw een valse dageraad blijkt voor Europa, dan zal ING zijn premie van 10 procent op de boekwaarde moeilijk vast kunnen houden, volgens analist Down.

Basel IV blijft een reëel risico voor de kapitaaleisen, al zal er waarschijnlijk wat water bij de eerdere voorstellen van het Bazels Comité worden gedaan. Ook ziet HSBC een reële kans dat toezichthouder De Nederlandsche Bank de nogal ruime toeslag op de risicogewogen buffer van 3 procentpunt voor systeemrisico kan verlagen. Dit kan de impact van Basel IV op een natuurlijke wijze compenseren.

Het aandeel ING noteerde woensdag 0,5 procent lager op 14,85 euro op een licht lagere beurs.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.