Nederland - 29 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

HSBC verhoogt koersdoel voor Philips

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft vrijdag het koersdoel voor  Philips verhoogd van 32,21 naar 39,00 euro bij handhaving van een koopadvies.

De analisten gaan er vanuit dat Philips het goede momentum in het derde kwartaal heeft weten vast te houden en voorzien een autonome omzetgroei van 5 procent en een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 1,1 procentpunt.

De marktvorsers merkten daarbij op dat het concern daarmee op schema ligt om zijn middellange termijn doelstellingen van 4 tot 6 procent autonome groei en een jaarlijkse margeverbetering van circa 1 procentpunt te realiseren.

De analisten zien persoonlijke gezondheid als de belangrijkste groeimotor voor Philips waarbij ze ook de eerste omzetbijdragen van het recent overgenomen Spectranetics meenemen, nadat deze acquisitie per augustus werd geconsolideerd.

Als gevolg van enkele desinvesteringen van lichtactiviteiten en acquisities van medische activiteiten is Philips volgens de analisten goed op weg om een puur medisch technologiebedrijf te worden, waarin het volgens hen nu de vijfde mondiale marktpartij is.

Gezien aanvullende desinvesteringsmogelijkheden, de lage schuldpositie en de sterke kasinstroom zien de marktvorsers goede mogelijkheden voor nieuwe acquisities voor de aanvulling van de medische techportefeuille.

HSBC verwacht de aankondiging van nieuwe strategische stappen op de beleggersdag op 2 november in New York.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Philips vrijdagochtend 1,4 procent hoger op 34,73 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.