Nederland - 10 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

HSBC verhoogt koersdoel IMCD licht

(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft maandag het koersdoel voor IMCD verhoogd van 53,00 naar 54,00 euro, bij handhaving van het koopadvies.

In een sectorrapport over distributeurs van chemische producten merkte analist Srinivasa Sarikonda van de in Londen gevestigde bank op dat IMCD als distributeur van specialty chemicals profiteert van het groeimomentum in Europa en de toename van de vraag naar olie en gas.

De marktvorser merkte daarbij op dat een specialist als IMCD relatief gemakkelijker prijsinflatie naar klanten kan doorberekenen dan bulkleveranciers, die het vooral van hoge volumes moeten hebben.

De analist heeft vanwege wisselkoersveranderingen en twee recente acquisities de omzettaxaties voor de jaren 2017 tot en met 2019 met 1,1 tot 1,6 procent opwaarts bijgesteld, wat zich bij handhaving van de onderliggende parameters automatisch vertaalt in een lichte verhoging van de taxaties voor de winst per aandeel in deze jaren.

De schattingen voor de EBITA-marges in deze periode liggen daarbij 20 tot 80 basispunten boven consensus, omdat de analist inschat dat IMCD als leverancier van specialty chemicals minder last heeft van druk op de brutomarges.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel IMCD maandagochtend 0,8 procent hoger op 46,98 euro.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.