Sinds het akkoord van de OPEC+ om extra maatregelen te nemen, zitten de prijzen in een stijgend trendkanaal. Ook de hoop omtrent het temmen van COVID-19 geeft olie een duwtje in de rug. Een vaccin van de universiteit van Oxford zou een gunstige invloed hebben op onze weerstand. De immuniteit zou een ‘boost’ krijgen waardoor de symptomen minder erg zijn.
Zowel de Brent als de WTI crude ervaren een stijgende trend de afgelopen dagen. Uiteraard heeft de productiebeperking van de OPEC+ hier iets mee te maken want de beperking doet het aanbod slinken. Maar een vaccin van de universiteit van Oxford heeft hier ook iets mee te maken.
Het vaccin zou de immuniteit versterken waardoor de symptomen van COVID-19 draaglijker zijn en de kans op sterven aanzienlijk daalt. Het vaccin heeft geen negatieve bijwerkingen, net zoals de meeste vaccins die tegenwoordig worden toegediend. Heel hoopvol met andere woorden.
Dit klinkt als muziek in de oren want door zulk vaccin kunnen de strenge maatregelen versoepeld worden en kan de wereldeconomie opnieuw openbloeien, dat is alleszins de consensus van menig analisten en economen. Met stijgende gevallen van het coronavirus in verschillende landen en de vrees dat een tweede golf zou kunnen leiden tot nieuwe lokale lockdown, verwelkomden de markten het nieuws over de ontwikkeling van het vaccin.
De Brent crude wist te stijgen met 3,28 procent naar 44,69 dollar. Ook de WTI crude maakte een sprong van 3,41 procent naar 42,20 dollar.
De olieprijzen werden ook ondersteund door de Europese deal inzake een herstelplan voor de Europese economie. Na dagenlang onderhandeld te hebben, werd er uiteindelijk akkoord gegaan over hoe men de financiële middelen gaat gebruiken om COVID-19 te counteren.
Bronnen: Oilprice
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.