VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 2 juni 2020 - Beursbrink

Hogere opening AEX voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,6 procent.

Maandag startte de AEX index op Tweede Pinksterdag nog voortvarend aan de nieuwe handelsmaand met een stijging van 1,3 procent naar 539,54 punten.

Beleggers reageerden maandag opgelucht op een persconferentie van Donald Trump van vrijdagavond. De Amerikaanse president liet de Fase 1 handelsdeal met China intact, nadat Beijing een veiligheidswet aannam waarmee de autonomie van Hongkong in het geding komt. Wel kondigde Trump andere sancties aan.

De aanhoudende onrust in Amerikaanse steden, waar plunderingen plaatsvinden in reactie op de dood van George Floyd door politiegeweld, wordt vooralsnog door beleggers grotendeels genegeerd. In veel steden is de avondklok ingevoerd en Donald Trump dreigde maandagavond militairen in te zetten om de orde te herstellen.

Analisten waarschuwen er voor dat aanhoudende protesten het Amerikaanse consumentenvertrouwen onder druk kan zetten, waardoor het economische herstel nu de coronamaatregelen worden versoepeld, kan worden ondermijnd.

Op Wall Street koersten de hoofdindices maandagavond in ieder geval licht hoger, en beleggers kochten vooral aandelen van bedrijven die hard zijn geraakt door de ‘lockdowns’ en waarvan de koersen zijn achtergebleven. Onder meer aandelen van detailhandelaren en vliegtuig- en cruisemaatschappijen zaten in de lift.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange vrijwel onveranderd op 35,44 dollar.

Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend stabiel op 1,1131.

In Azië was het sentiment vanochtend overwegend positief. Tokio klom ruim een procent, terwijl Hong Kong en Sydney nipt hoger noteerden. De Reserve Bank of Australië liet zijn belangrijkste rentetarief vanochtend ongemoeid op 0,25 procent.

De centrale bank in Sydney stelde dat de omstandigheden in de financiële markten zijn verbeterd, terwijl de volatiliteit is afgenomen en meer bedrijven toegang tot kredietverstrekking hebben. Daarnaast is de particuliere consumptie weer voorzichtig opgelopen.

Bedrijfsnieuws

Bank of America is dinsdag weer gestart met het volgen van PostNL met een koopadvies en een koersdoel van 1,80 euro. OCI kreeg van JPMorgan Cazenove een Onderwogen advies met een koersdoel van 9,50 euro.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 0,4 procent tot 3.055,73 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 25.475,02 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 9.552,05 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.