Nederland - 27 juli 2020 - Beursbrink

Het is zover, goud noteert op allerhoogste niveau ooit!

door STIJN

Analisten zijn al maanden aan het zeggen dat goud een nieuw hoogterecord zou vestigen. En dat moment is sneller gekomen dan we allemaal hadden verwacht. Op het moment van schrijven noteert het edelmetaal aan 1.942 dollar per troy ounce dankzij een stijging van 1,90 procent. Sinds de escalatie tussen de USA en China is goud nog meer in trek bij investeerders. Op naar de 2.000 dollar en mogelijks zelfs de 3.000 dollar?

1.942 dollar per troy ounce, zo hoog heeft goud nog nooit genoteerd. Een stijging van 1,90 procent deed het vorige hoogterecord van september 2011 sneuvelen in een oogwenk. Er werd al enige tijd over geschreven, dat goud een nieuwe ‘all-time high’ zou bereiken door de ontwikkelingen op het wereldtoneel. Er was zelfs sprake van een koersdoel van 3.000 dollar per troy ounce.

Zover zijn we nog net niet, maar de 1.920 dollar van 9 jaar geleden is niet langer de ‘all-time high’. De coronacrisis en de nieuwe spanningen tussen de Verenigde Staten van Amerika en China hebben goud een flinke duw in de rug gegeven. Vooral de daling van het Amerikaanse 10 jaar obligatierendement en de zwakke dollar hebben goud aantrekkelijk gemaakt.

3.000 dollar?

Johan Jooste, CIO van Global CIO Office, raadt beleggers aan om goud in portefeuille te hebben. Vooral omdat de ‘treasury yield’ op een historisch laag niveau noteert en omdat goud nog heel wat opwaarts potentieel bezit. Hij raadt aan om op de dip te kopen hoewel dat behoorlijk lastig is.

We’ve said buy on dips, but … it’s a difficult thing to do now because … you probably have missed out somewhat.

Het logische nieuwe koersdoel is uiteraard 2.000 dollar. Maar zoals het er nu naar uitziet, gaat goud hier niet veel moeite voor moeten doen. Bank of America is heel optimistisch en verwacht zelfs dat het gele edelmetaal naar 3.000 dollar per troy ounce gaat stijgen de komende 18 maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments