Europa - 17 augustus 2020 - Aandelen

Herstel onzeker voor Kendrion na harde coronaklap

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion is hard geraakt door de coronacrisis, vooral bij de divisie passagiersauto’s, en een herstel lijkt onzeker. Dat stelde ING maandag in een vooruitblik op de tweedekwartaalcijfers.

Analist Tijs Hollestelle voorziet een negatief aangepast EBITA-resultaat van 8,0 miljoen euro en een negatieve EBITDA van 1,1 miljoen, op een omzet van 78,0 miljoen euro.

Dit zou een omzetdaling zijn van 28 procent. Een jaar eerder behaalde het bedrijf nog 109 miljoen euro omzet in het tweede kwartaal en een EBITA en EBITDA van respectievelijk 6,7 miljoen en 12,7 miljoen euro positief.

Kendrion liet zelf al weten dat de auto-divisie hard geraakt werd door fabriekssluitingen door het coronavirus in de EU en de VS. De industriële tak doet het relatief goed maar de gehele portefeuille van Kendrion is zeer gevoelig voor economische groei en krimp.

ING denkt dat de EBITDA ook in de tweede helft van het jaar onder druk kan blijven staan.

Wel heeft Kendrion in het verleden laten zien dat het de kosten relatief snel omlaag kan brengen. Ook kunnen steunprogramma’s van overheden het operationele resultaat hebben verzacht, aldus ING.

Hoewel de juiste stappen zijn genomen om geld te besparen, kan de recente overname van Intorq in combinatie met een hoge schuld en een negatief EBITDA-resultaat volgens ING leiden tot een overtreding van de bankconvenanten voor het einde van het jaar.

ING blijft daarom bij het Neutraal advies. Het koersdoel is 12,25 euro.

Kendrion publiceert de tweedekwartaalcijfers dinsdag voorbeurs. Het aandeel daalde maandag 2 procent tot 11,98 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.