VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 22 december 2020 - Aandelen

Herstel in Amsterdam

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend overtuigend hoger, waarmee een deel van de verliezen op maandag werden goedgemaakt. Rond de klok van elf uur won de AEX 1,2 procent op 616,42 punten.

De beurzen veerden op na overtuigende opmerkingen van doktoren over de effectiviteit van de huidige vaccin tegen een nieuwe variant van het coronavirus. Maandagavond werkte Wall Street al een groot deel van de verliezen van eerder op de dag weg.

Ook de goedkeuring van een steunpakket van 900 miljard dollar in de Verenigde Staten door het Congress kon op bijval van beleggers rekenen. “Het is meer een antidepressivum dan een stimulerend middel”, oordeelde econoom Paul Donovan van UBS Wealth Management evenwel.

Desondanks wordt er voor Wall Street een scherper herstel verwacht vanmiddag. In Europa stegen aandelen van luchtvaartmaatschappij slechts beperkt en zorgen over een harde Brexit tegen het einde van het jaar stapelen zich eveneens op. Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, dan kan het pond in pariteit komen met de euro, zo voorziet Commerzbank.

De Britse premier Boris Johnson zou volgens de laatste berichten concessies willen doen omtrent visserij, maar meningsverschillen zouden blijven bestaan. “Het lijkt er niet op dat er voor kerst een deal komt, alleen al omdat het Verenigd Koninkrijk al te kampen heeft met het in bedwang houden van een nieuwe variant van het coronavirus”, aldus analisten van Danske Bank.

ING rekent erop dat er uiteindelijk wel een deal komt. “Onder druk wordt immers alles vloeibaar. Dat hebben we de afgelopen jaren al zo vaak gezien”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING, wijzend op “het voorproefje” dat het land kreeg als er voor 1 januari geen handelsakkoord is gesloten met de Europese Unie. Op maandag waren er lange rijen vrachtwagens die het land niet uit mogen en veel minder vrachtwagens die het land binnenkomen, als gevolg van de mutatie van het coronavirus.

Het muntpaar euro/dollar noteert vanochtend stabiel op 1,2225. De olieprijzen daalden met 1,6 procent.

De macro-economisch agenda raakt richting het jaareinde steeds leger. Beleggers hebben vandaag nog wel oog voor de definitieve cijfers van de Amerikaanse economische groei in het afgelopen kwartaal en de bestaande Amerikaanse woningverkopen in november.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen ging Unibail-Rodamco-Westfield aan kop met een koerswinst van 3,3 procent. ING en Aegon wonnen tot 2,5 procent. Galapagos sloot de rij met een verlies van 1,1 procent.

In de AMX won Air France-KLM 4,9 procent. Flow Traders en Pharming noteerden 2,3 tot 3,3 procent lager.

In de AScX won Sif 4,9 procent. De Roermondse funderingsspecialist sloot een overeenkomst voor de bouw van 70 monopiles voor Van Oord en kondigde ook een overname aan.

Nedap daalde 0,8 procent.

Het lokaal genoteerde Fastned steeg 6,0 procent. Fastned heeft een eerste snellaadstation in Zwitserland geopend vlakbij Zürich, langs de snelweg A1. Het is het eerste laadstation van in totaal 20.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.