Europa - 17 juni 2020 - Beursbrink

Herstel Europese verfmarkt goed voor AkzoNobel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Er is voor het eerst bewijs dat de Europese verfmarkt herstelt, en dat is goed nieuws voor AkzoNobel. Dit schreven analisten van Morgan Stanley woensdag.

De analisten wezen op uitspraken van Kingfisher vanmorgen, dat meldde een uitzonderlijke vraag naar verf te ondervinden, vooral in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de zakenbank is dit een eerste signaal dat de Europese verfmarkt inderdaad sneller zal herstellen dan velen verwachten.

Morgan Stanley benadrukte daarbij dat de Europese verfmarkt goed is voor bijna een kwart van de omzet van AkzoNobel, en het Verenigd Koninkrijk van deze 24 procent grofweg een derde voor zijn rekening neemt.

Kingfisher meldde in de eerste week van april nog een vergelijke omzetdaling van 74 procent, terwijl er sinds de tweede week van mei sprake is van een groei van meer dan 25 procent.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies voor AkzoNobel met een koersdoel van 95,00 euro. Het aandeel koerste op een groene beurs 0,2 procent lager naar 77,16 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments