België - 24 januari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Van Herck vergroot belang Ablynx

De Nederlandse investeringsgroep Van Herk Investments B.V. bezit op dit moment meer dan tien procent van het kapitaal van Ablynx (ticker: ABLX), dat heeft de biotechgroep deze morgen bekendgemaakt op de website.

The above shareholder notified Ablynx that it has exceeded the 10% threshold on 19 January 2017 and now holds 6,148,362 Ablynx shares, representing 10.07% of the current 61,076,074 outstanding Ablynx shares, an increase from a former position of 5.40% (August 2016).

Van Herk verscheen voor het eerst in het kapitaal van Ablynx gedurende juni van vorig jaar. Toen werd de drempel van 3% overschreven. Met hun huidige belang van 10.07% in Ablynx, zijn ze de grootste aandeelhouders van het Belgische biotechbedrijf geworden en steken ze het Amerikaanse Fidelity Management Research voorbij (9.14% belang in Ablynx).

Van Herk Investments investeert in zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde ondernemingen. De investeringsfocus ligt op de sectoren bouw, projectontwikkeling, biotechnologie, financiële dienstverlening en energie. Men heeft ook posities in andere biotechbedrijven. Denk maar aan Galapagos of Argen-X.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.