Nederland - 28 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Heineken zal gestegen omzet en winst bekendmaken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken zal maandag voorbeurs in de halfjaarrapportage toegenomen biervolumes, een gestegen omzet en een hogere winst bekendmaken. Dat is de gemiddelde verwachting die Heineken in een zelf gepubliceerde analistenconsensus bekendmaakte.

De analisten denken dat het geconsolideerde biervolume in de eerste zes maanden is toegenomen van 97 miljoen naar 99,8 miljoen hectoliter. Ze voorzien daarbij een 2,2 procent hogere geconsolideerde halfjaaromzet van 10,32 miljard euro, met een stijging van de autonome omzet van 4,1 procent. 

Volgens de marktvorsers is het operationeel resultaat 2,6 procent hoger uitgekomen op 1,75 miljard euro en steeg de nettowinst voor bijzondere items van 977 miljoen naar 1,04 miljard euro. 

De uiteindelijke nettowinst steeg in de analistenconsensus van 586 miljoen naar 918 miljoen euro, waarbij in het eerste halfjaar van 2016 een afschrijving van 233 miljoen euro werd genomen op de activiteiten in de Democratische Republiek Congo. Er wordt een stijging van de winst per aandeel voorzien van 1,71 naar 1,82 euro.

Berenberg verhoogde afgelopen maandag het koersdoel voor Heineken van 64,00 naar 82,30 euro bij handhaving van Houden als advies. Zij hebben hun taxaties voor de winst per aandeel voor heel 2017 en 2018 verhoogd in de veronderstelling dat de operationele resultaten in Afrika, het Midden Oosten en Oost-Europa en de marge-ontwikkeling in de Amerika’s beter zullen zijn dan eerder werd aangenomen.

De analisten van de Duitse bank zijn positief over de transformatie van de Nederlandse bierbrouwer dankzij acquisities van een traditionele, vooral op West-Europa gerichte brouwer met lage groei naar een vooral op opkomende groeimarkten gerichte speler. Dat heeft geleid tot een verbeterde omzetontwikkeling en waardering, waarbij het aandeel niet meer met een grote korting ten opzichte van concurrent AB InBev wordt verhandeld, aldus Berenberg.

Jefferies verhoogde het koersdoel voor Heineken op 30 juni van 78,00 naar 80,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. De analisten van Jefferies denken dat de omzetverbetering van Heineken ook in het tweede kwartaal aanhield. Daarbij profiteerde de brouwer volgens de zakenbank van een gemakkelijker vergelijkingsbasis. Dit jaar zal Heineken volgens de marktvorsers 4,30 euro per aandeel verdienen, waar zij eerder mikten op 4,28 euro. Voor 2018 werd de winsttaxatie opwaarts bijgesteld van 4,57 naar 4,72 euro.

Jefferies noemde de merkenportefeuille en geografische spreiding van Heineken erg aantrekkelijk. De koers van het aandeel heeft het recent echter erg goed gedaan, en de analisten adviseerden daarom op een beter instapmoment te wachten.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken vrijdag rond het middaguur 0,8 procent lager op 88,47 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.