Nederland - 15 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Heineken verkoopt meer bier

Bierbrouwer Heineken ticker: HEIA) heeft afgelopen jaar meer bier verkocht en ook meer winst gemaakt. Vooral in Azië wist het bedrijf de bierverkopen op te voeren, maar ook in andere markten won Heineken aan populariteit. De brouwer verwacht voor 2017 niet anders.

Heineken wist ruim 200 miljoen hectoliter bier te verkopen. Dat is 3% meer dan vorig jaar. De omzet steeg daarbij naar 20.8 miljard EUR, tegen 20.5 miljard EUR een jaar eerder. De nettowinst groeide met 2.5% naar 2.1 miljard EUR.

Dividend

Er zal beslist worden een brutodividend uit te keren van 1.34 EUR per aandeel, 3.1 procent meer dan vorig jaar. Een dividend van 1.34 EUR per aandeel komt overeen met een payout-ratio (het deel van de winst dat wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders) van 36%. Heineken betaalde vorige zomer al een interimdividend uit van 0.52 euro per aandeel over het boekjaar 2016. De rest van het bedrag (0.82 euro per aandeel) zal in mei uitbetaald worden.

Overnames

Het bedrijf heeft plannen om dit jaar overnames te doen in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Brazilië. Door de overname in Brazilië zal Heineken een marktaandeel van 18% bekomen en de op een na grootste bierproducent in het  lucratieve Zuid-Amerikaanse land worden.

Vooruitzichten

Voor 2017 voorziet Heineken verdere omzet- en winstgroei. Wel waarschuwt het bedrijf voor onzekere economische omstandigheden.

Het aandeel koerst 4% hoger.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.