Europa - 7 oktober 2019 - Aandelen

Heineken troeft AB InBev af

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De bierverkoop heeft het in augustus goed gedaan in West-Europa. Dit constateerden analisten van Bank of America Merrill Lynch.

Cijfers van onderzoeksbureau Nielsen lieten zien dat de omzet in de vier weken tot 8 september met 6,4 procent is gestegen. De volumes liepen met 2,8 procent op. Daarmee deed de biermarkt het beter dan een periode eerder, toen er zowel qua omzet als volume sprake was van een terugval, maar ook beter dan in dezelfde periode vorig jaar.

In Duitsland vielen de cijfers tegen, aldus de analisten, maar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk deden het goed.

De cijfers van Nielsen lieten zien dat Heineken en AB InBev de omzet met respectievelijk 12,7 en 10,9 procent zagen stijgen, kromp de omzet bij Carlsberg juist met 8,4 procent.

Heineken deed het volgens Nielsen ook goed in de belangrijke Mexicaanse biermarkt. Terwijl Heineken met 14,8 procent groeide, kwam AB InBev niet verder dan 10,7 procent. De bieromzet in Mexico als geheel nam met 12,5 procent toe. En ook in Colombia deed Heineken het beter dan AB InBev, met en verdubbeling van de omzet.

Bank of America heeft een koopadvies op AB InBev en een Neutraal advies op Heineken. Carlsberg staat op de verkooplijst van de Amerikaanse zakenbank.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel