Nederland - 16 mei 2022 - crypto

Handelsvolume Terra (LUNA) stijgt met 200 procent

door STIJN

De afgelopen zeven dagen waren pure horror voor het Terra-project. Hun UST munt verloor zijn pariteit met de Amerikaanse dollar en is gedaald naar 0,127 dollar. Bijgevolg daalde hun ‘zustermunt’ luna ook ontzettend hard. Enkele weken geleden nog 85 dollar waard, momenteel slechts 0,0002 dollar. Maar beleggers zien raar maar waar kansen.

Van 85 dollar naar 0,0002 dollar in slechts enkele weken tijd. De lunatoken van het Terra-project heeft rake klappen gekregen. Hun stablecoin UST is namelijk losgesprongen van zijn pariteit met de Amerikaanse dollar en dat doet beleggers en investeerders schrikken. Het geloof in hun project is verdwenen en de vraag is of het ooit nog zal goedkomen.

Sinds luna zo hard gedaald is, is het handelsvolume bijzonder hard gestegen. Tijdens de afgelopen 24 uur is er 200 procent meer volume geweest. Beleggers zien kansen in deze ongeziene daling en kopen massaal munten aan een spotprijs in de hoop dat de token in waarde zal herstellen. Terug naar de 85 dollar is wellicht niet realistisch, een stijging naar 1 dollar zou al de moeite zijn.

Handelsvolume

Voor 100 dollar kopen particulieren beleggers 500.000 van deze tokens, als er een herstel zou komen naar een halve en 1 dollar, dan is het rendement immens. De verhoogde volalititeit wordt nu gebruikt door daytraders om snelle winsten te maken. Zaterdag wist de token heel eventjes met 600 procent te stijgen om vervolgens terug te dalen naar de 0,0002 dollar.

Het handelsvolume is gestegen met 200 procent naar 6 miljard dollar. Voor de crash bedroeg het handelsvolume gemiddeld 2 miljard dollar. Er is duidelijk een verhoogde interesse bij zowel daytraders als investeerders die van zin zijn om de munt langer in portefeuille te houden. Mocht de TerraUST herstellen naar de 1 dollar, dan zou een herstel van luna mogelijk kunnen zijn.

Bronnen: Arjit Sarkar – Cointelegraph

Foto: PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.