Europa - 25 november 2019 - Aandelen

Handelshoop zorgt weer voor opleving AEX

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is goed aan de nieuwe handelsweek begonnen. Richting het einde van de ochtend noteerde de AEX 0,6 procent hoger op 596,06 punten.

Handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO wees er tegen ABM Financial News op dat er herstel is na de opbeurende woorden van de Amerikaanse president Donald Trump op vrijdag, waar Wall Street ook al positief op reageerde.

Azië pikte dit vanochtend ook op. Ook was er een positieve marktreactie op de verkiezingsuitslag in Hongkong.

“Dan loop je wat op, na de winstnemingen van vorige week”, aldus Bonsee, die verder van een “typische maandag” spreekt met relatief weinig beweging. “Geen uitslaande brand”, aldus de handelaar.

Bonsee kijkt later vandaag nog uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve en verder is het een “gebroken week”, omdat Wall Street donderdag dicht is vanwege Thanksgiving en vrijdag eerder sluit met het oog op Black Friday. Vaak lopen de koersen in Europa wat op als de Amerikaanse beurs gesloten is, merkte Bonsee nog op.

De Duitse Ifo-Index steeg in november, naar 95,0. Dat was een streepje minder dan de 95,1 waarop was gerekend.

Ook voor de rest van de dag is de agenda maar matig gevuld en tegen het einde van de week zakt de handel vermoedelijk ook in, vanwege de Amerikaanse festiviteiten rond Thanksgiving.

De euro/dollar handelde op 1,1015 en olie werd iets goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX ging ArcelorMittal aan de leiding met een koerswinst van 2,3 procent. Het aandeel Mittal reageert doorgaans goed op positief nieuws over de handelsoorlog. Galapagos steeg 2,2 procent.

Takeaway.com kan nog altijd op de steun rekenen van Just Eat in een poging de Britse maaltijdbezorger over te nemen. Just Eat wees het bod van Prosus maandag af. Het aandeel Takeaway daalde 0,5 procent. ABN AMRO leverde 1,4 procent in.

In de AMX won Air France-KLM 1,3 procent en Signify ook 1,3 procent. Boskalis koopt ook het resterende belang in de Arabische maritieme onderzoeker Horizon en steeg 0,7 procent.

Altice leverde 0,7 procent in. Altice zal voor 1 miljard erin Covage overnemen via SFR FTTH.

OCI daalde 0,4 procent. Het kunstmestbedrijf heeft in het derde kwartaal flink lagere resultaten geboekt en eindigde onder de streep in het rood. De onderneming schreef dit toe aan reorganisaties en zei dat de volumes dit lopende kwartaal weer flink zullen stijgen.

AMG werd 2,0 procent goedkoper en TomTom 1,3 procent.

Bij de smallcaps ging Alfen 3,0 procent hoger. Pharming won 1,5 procent.

Lucas Bols daalde 1,4 procent.

Het lokaal genoteerde Curetis spoot maar liefst 30 procent hoger. Nieuwe cijfers lieten zien dat de omzet van Curetis afgelopen negen maanden steeg, en het verlies wat terugliep.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.