Nederland - 17 augustus 2021 - crypto

Hacker steelt meer dan 600 miljoen dollar aan crypto en geeft het terug

door SVEN VAN GASSE

Cross-chain protocol Poly Network is gehackt, waarbij er voor $611 miljoen aan crypto’s werd gestolen. Deze gebeurtenis markeert de grootste DeFi-hack tot nu toe.

Poly Network is een protocol voor het ruilen van tokens over meerdere blockchains, waaronder Bitcoin, Ethereum en Ontology. De gestolen activa waren $273 miljoen aan ethereum, $253 aan tokens op Binance Smart Chain en $85 miljoen aan USDC.

De hack had naast de gestolen cryptocurrencies nog bredere gevolgen. Als gevolg hiervan heeft O3, een handelspool die Poly Network gebruikt om tokens tussen verschillende blockchains te verhandelen, zijn cross-chain functionaliteit moeten opschorten.

— In de laatste Week van Crypto gaan we op de hack in, naast al het andere hete crypto nieuws van afgelopen week. Vanaf 8:07 wordt de Poly-hack besproken. — 

Geld wordt teruggegeven

Wat nog opmerkelijker is dan de hack zelf, is het feit dat bijna al de gestolen crypto tokens ondertussen zijn teruggegeven door de hackers. Poly Network verklaarde op donderdag dat alle fondsen, op $33 miljoen na, reeds zijn teruggestort.

Poly Network vroeg hen het geld naar drie digitale valuta portefeuilles te sturen. En eigenaardig genoeg luisterde de hacker naar deze oproep. Op donderdag was er al meer dan $342 miljoen van het geld naar deze portemonnees teruggestuurd.

Er zit echter nog wel een addertje onder het gras. Bijna de hele buit is teruggestuurd, maar de laatste $268 miljoen staat op een rekening waarvoor zowel wachtwoorden van Poly Network en de hackers nodig zijn om toegang te krijgen. De hacker zou deze fondsen dus nog steeds ontoegankelijk kunnen maken, als hij dit wil.

Bron: The Block, CNBC

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.