Europa - 5 oktober 2020 - Aandelen

Groen domineert Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft maandag, net als de omringende beurzen, de wind in de rug.

Rond de klok van half 12 noteerde de AEX 0,7 procent hoger op 556,83 punten. De winsten waren daarbij breed gedragen.

Dit weekend was er veel aandacht voor de coronabesmetting van de Amerikaanse president Donald Trump. Hoewel de berichtgeving tegenstrijdig was, was Trump zelf positief gestemd. Er lijkt ook kans dat hij maandag het ziekenhuis al weer mag verlaten.

“Een snel herstel van Trump geeft beleggers moed”, meent investment manager Simon Wiersma van ING.

Verder belooft het volgens Wiersma in China een spannende week te worden, nu de Chinezen vanwege een vakantieweek massaal op reis zullen gaan. “Het coronavirus schijnt er zo goed als onder controle te zijn, ik ben benieuwd of dat na deze week nog steeds zo is.” De Chinese beurzen zijn tot en met donderdag gesloten.

Verder was er aandacht voor de inkoopmanagers in de dienstensector. De sector kromp in september. De inkoopmanagersindex voor de eurozone daalde van 50,5 in augustus naar 48,0 in september.

De Duitse dienstensector zag de groei vertragen, terwijl die in Frankrijk zelfs kromp. De Italiaanse en Spaanse dienstensector bleven krimpen in september.

Volgens econoom Chris Williamson van Markit zijn op basis van deze laatste cijfers de kansen op een nieuwe economische neergang in het vierde kwartaal alleen maar toegenomen.

De detailhandelsverkopen in de eurozone bleken in augustus met 4,4 procent op maandbasis gestegen, na een daling van 1,8 procent in juli.

De euro/dollar handelde op 1,1750 en olie werd 2,6 procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX was KPN de uitblinker met een koerswinst van 3,3 procent. Berenberg, dat een koopaanbeveling op het aandeel heeft, verhoogde het koersdoel naar 2,90 euro. Indien de omzet van KPN in 2021 daadwerkelijk stabiliseert, dan kan de koers enorm herstellen, denken de analisten.

ArcelorMittal won 2,3 procent en ING ging zelfs 2,5 procent hoger. Financials lagen er maandagochtend sowieso goed bij.

In de AMX deed Fugro goede zaken met een koerswinst van 3,2 procent. Sectorgenoot Boskalis won 3,5 procent.

Koploper was Basic-Fit met een winst van 4,3 procent en OCI was met een verlies van 2,2 procent de hekkensluiter in de Midcap.

Bij de smallcaps viel de winststijging van Lucas Bols op. Het aandeel won maar liefst 18,5 procent. Vrijdag meldde ABM Financial News al dat Enix het belang in de destillateur heeft vergroot van 5,4 naar ruim 15 procent. Dit weekend tipten verschillende analisten Lucas Bols als overnamekandidaat.

B&S Group steeg 3,7 procent en Kendrion 3,5 procent. Ajax leverde 3,2 procent in.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.