Europa - 29 april 2022 - Aandelen

Groeivertraging streaming Universal Music

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De inkomsten uit streaming bij Universal Music Group zijn in het eerste kwartaal vermoedelijk vertraagd ten opzichte van de drie maanden ervoor en dezelfde periode in 2021. Dit schreven analisten van Credit Suisse in een vooruitblik.

De Zwitserse bank rekent op een groei uit streaming van 14 procent, wat gelijk is aan de marktconsensus. In het vierde kwartaal steeg de omzet uit streaming nog met 16,1 procent en met 19,6 procent in het eerste kwartaal van 2021.

Toch zien de analisten nog weinig tekenen van tegenwind zoals die bij videostreaming als Netflix, maar de groei-ontwikkeling bij concurrenten als Spotify is iets om in de gaten te houden.

Kijkend naar de margeontwikkeling in het eerste kwartaal, rekenen de analisten op een aangepaste EBITDA-marge van 21,6 procent. De Zwitserse bank wijst op een moeilijke vergelijkingsbasis, want in het eerste kwartaal van 2021 werd dit cijfer niet bekendgemaakt. Over de eerste jaarhelft in 2021 kwam de EBITDA-marge uit op 21,5 procent en over heel 2021 op 20 procent

Credit Suisse rekent voor heel 2022 op een margeverbetering van 70 basispunten.

Verder kan UMG vermoedelijk profiteren van gunstige valuta-effecten, aldus de analisten, die een Outperform advies hebben en een koersdoel van 25,00 euro.

Universal Music Group maakt dinsdag nabeurs de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Het aandeel noteerde vrijdag 1,7 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.