Europa - 30 augustus 2019 - Aandelen

Groeivertraging Envipco van tijdelijke aard

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Recyclingspecialist Envipco heeft een lagere omzetgroei, met name in de Verenigde Staten, gerapporteerd, maar volgens analist Johan van den Hooven van NIBC is dit structureel van aard.

Met name buitengewone weersomstandigheden en een staking bij een van zijn grootste klanten waren volgens Van den Hooven debet aan de groeivertraging.

Van den Hooven benadrukte ook dat het management aangaf dat het groeimomentum terugkeert. Het bedrijfsresultaat daalde weliswaar van 2,2 miljoen naar 0,9 miljoen euro, maar gecorrigeerd voor eenmalige posten was het resultaat stabiel.

De analist ziet vooruitblikkend “enorme groeimogelijkheden” voor het zogenoemde deposit return-systeem in Europa, ofwel een statiegeldysteem voor bijvoorbeeld glazen en plastic flessen, evenals blikjes van aluminium en staal.

Dit is één van de belangrijkste redenen, samen met de solide productlijn, waarom NIBC een koopadvies op Envipco hanteert met een koersdoel van 19,50 euro.

Het aandeel Envipco koerste donderdag vlak op 10,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.