Europa - 7 juli 2020 - Beursbrink

Groeivermogen Flatex nog onderschat

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor het Duitse Flatex, dat bezig is de Nederlandse onlinebroker Degiro in te lijven, verhoogd met 10 euro naar 51,00 euro, en handhaaft het koopadvies.

De koers van Flatex steeg dit jaar al 75 procent, vooral dankzij recordresultaten in het eerste halfjaar, maar de markt onderschat nog de Europese groeipotentie na de overname van Degiro, volgens de analisten van Berenberg.

Een groter marktaandeel in bestaande en nieuwe Europese markten zal voor een duurzame winstgroei zorgen, denkt Berenberg, dat daarbij wijst op de ambitieuze doelstelling van de broker om de klantenkring op middellange termijn te verdubbelen tot 2 miljoen.

Door de overname van Degiro is Flatex de grootste en eerste echte pan-Europese onlinebroker in een zeer gefragmenteerde markt. Schaalvoordelen en lage kosten bieden een prima uitgangspositie om een leidende rol te spelen bij een consolidatie van de brokermarkt, volgens Berenberg.

Flatex wil zijn huidige marktaandeel van circa 8 procent in drie tot vijf jaar verdubbelen. In de thuismarkten Duitsland en Nederland heeft het bedrijf al een marktaandeel van circa 30 procent.

De afronding van de overname van Degiro wordt binnen enkele weken verwacht. Goedkeuring door de Nederlandse toezichthouder liep vertraging op door de coronacrisis, maar er is al toestemming om de operationele integratie te beginnen, wat een sterk signaal is dat er geen bezwaren zijn, volgens Berenberg.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments