Europa - 9 september 2020 - Aandelen

Flatex ambitieuzer na sterke halfjaarresultaten Degiro

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse broker Flatex heeft zijn doelstellingen voor dit jaar verhoogd na een sterk eerste halfjaar, waarin de volatiele markten bijdroegen aan een resultaat dat de doelstellingen voor de middellange termijn overtrof.

Het bedrijf mikt nu op meer dan 1,2 miljoen klanten en 70 miljoen transacties dit jaar, stelde CEO Frank Niehage van Flatex. Over vijf jaar wil het bedrijf autonoom doorgroeien naar ruim 3 miljoen klanten en minimaal 100 miljoen transacties.

“De overname van Degiro was absoluut de juiste zet en markeert het begin van een nieuw tijdperk voor ons”, aldus Niehage.

De Nederlandse broker Degiro voegde in het eerste halfjaar 69 miljoen euro toe aan de omzet van Flatex, die het bedrijf in voorlopige cijfers al had gemeld. Zonder deze overname lag de omzet van Flatex op 100 miljoen euro. Dit was al een stijging van 55 procent op jaarbasis. De resultaten van Degiro worden pas vanaf 1 augustus geconsolideerd.

Ook het EBITDA-resultaat steeg fors dankzij de overname: zelfstandig realiseerde Flatex een resultaat van 43 miljoen euro, samen met Degiro was dit 75 miljoen euro. Het resultaat van louter Flatex leverde een nettowinst op van 22 miljoen euro. De winstgevendheid van Degiro blijft nog gissen.

Daarmee zit het bedrijf nu al boven zijn doelstelling die het hoopte te halen in 2022 of 2023. Dit was te danken aan de volatiele markten tijdens het begin van de coronacrisis, waardoor klanten veel handelden. “Maar we waren ook heel goed voorbereid op zo’n situatie en hebben dit jaar als groep al meer dan 350.000 nieuwe klanten kunnen werven”, aldus Niehage. Ook zijn er sinds het begin van het jaar al meer dan 50 miljoen transacties uitgevoerd.

De klantengroei komt vooral van Degiro. In juli meldde Flatex al 290.000 nieuwe klanten, waarvan 220.000 bij Degiro.

“Dankzij de aanhoudende volatiliteit in de tweede helft van het jaar, verwachten wij dat de hoge handelsactiviteit aanhoudt en een aanzienlijk positief effect blijft hebben op de EBITDA-marge”, aldus Niehage.

De oude doelstelling voor de middellange termijn was een jaaromzet van 300 miljoen euro, een EBITDA van 150 miljoen euro en een winst per aandeel van 3,00 euro. Als het eerste halfjaar naar het tweede wordt doorvertaald, zit Flatex dit jaar al op circa 340 miljoen euro omzet en 150 miljoen euro EBITDA dit jaar, stelde CFO Muhama Chahrour.

De extra synergieën van de overname van Degiro gaan bovendien pas vanaf de tweede helft van het jaar doorwerken en zouden in 2021 meer dan 30 miljoen euro moeten bijdragen aan het EBITDA-resultaat, herhaalde Chahrour.

Het aandeel Flatex steeg woensdag op de Duitse beurs 9 procent tot 42,25 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.