Nederland - 17 november 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Goudprijs stijgt door onverwachte werkloosheidsgroei in VS

De goudprijs trekt hoger nadat de meest recente werkgegevens verrassend verhoogde zwakte in de Amerikaanse arbeidsmarkt lieten zien. Op donderdag meldde het Amerikaanse Ministerie van Arbeid dat het wekelijkse aantal werkloosheidsaanvragen met 13.000 toenam tot 231.000. Dit vergeleken met de naar beneden herziene schatting van 218.000 aanvragen van de vorige week.

Wanneer werkloosheidcijfers plots toenemen, vergroot dit onzekerheid in de markt. Dit stuurt beleggers naar ‘veilige havens’, waar goud er een van is.

De goudmarkt reageerde direct op deze zwakkere cijfers. De prijs van goud per ounce steeg van $1965,53 naar boven de $1972. In oktober maakte het ook al een flinke rally door:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Goudprijs omhoog bij arbeidsmarktonzekerheid

Dit is een duidelijk teken van onzekerheid op de arbeidsmarkt, wat gunstig kan zijn voor goudinvesteerders. Onzekerheid verhoogt de vraag naar veiligheid en die vind je in goud. Hogere vraag zorgt voor hogere prijzen.

De Federal Reserve heeft eerder aangegeven dat ze zwakte in de Amerikaanse arbeidsmarkt willen zien voordat ze denken aan renteverlagingen. De vraag is nu of deze stijging van werkloosheidsaanvragen voldoende is.

De cijfers overtreffen de verwachtingen, maar het is de vraag of het genoeg is voor de Fed om in te grijpen.

— Lees ook: De beste energie en grondstoffen kooptips

Bron: Kitco
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.