Nederland - 2 augustus 2021 - Commodities

“Goud binnen 5 jaar aan $5 000”

door SVEN VAN GASSE

Goud noteert al enkele weken aan ongeveer $1 800, wat aanzienlijk lager is dan haar all time high die het gele edelmetaal in augustus 2020 bereikte. Volgens Diego Parrilla van Quadriga Igneo Fund zal goud op termijn echter tussen de $3 000 en $5 000 noteren.

Parrilla verklaart dat beleggers zich in het algemeen niet bewust zijn van de langetermijnschade die is veroorzaakt door het ultra soepele monetaire en fiscale beleid. Kunstmatig lage rentetarieven hebben activazeepbellen gecreëerd die te groot zijn om te barsten, waardoor het voor centrale banken zeer moeilijk zal zijn om te normaliseren zonder het risico op een crash te lopen.

De fondsbeheerder houdt daarom vast aan zijn voorspelling dat goud in de komende drie tot vijf jaar zou kunnen stijgen naar $3 000 tot $5 000.

Pirralla stelt:

Het drukken van geld door centrale banken stelt problemen alleen maar uit. Uiteindelijk zal goud hiervan profiteren.

Eenzame mening

Treasuries – Amerikaans schatkistpapier – zijn sinds maart gestegen, zelfs nu de inflatie versnelt en de reële rente op 10 jaar naar een absoluut dieptepunt is geduwd. Dit zou het bezit van niet-rentedragend edelmetaal – zoals goud – aantrekkelijker moeten maken maar de prijzen liggen nog steeds ver onder het hoogte punt van meer dan $2 000, dat in augustus vorige jaar werd bereikt.

Volgens Parrilla staat goud los van sommige bewegingen in de Treasuries en de reële rendementen. Het metaal zou echter een boost kunnen krijgen door een belangrijke risk-off gebeurtenis die duidelijk zou maken dat centrale banken de situatie niet zo goed onder controle hebben, als ze zelf denken.

De meeste analisten verwachten echter dat goud de komende jaren geleidelijk zal dalen. Het post-pandemische herstel, het verminderen van de obligatieaankopen door de Federal Reserve en een sterkere dollar zullen allemaal wegen op het metaal. Volgens strategen van UBS Group AG zal de prijs van het edelmetaal daarom dalen naar $1 700 tegen het einde van dit jaar.

Bron: Yahoo Finance

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.