Nederland - 23 mei 2018 - Banksector

Goed moment om in ING in te stappen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Na de tegenvallende koersontwikkeling dit jaar is het nu een goed moment om aandelen ING te kopen. Dit stelden analisten van Berenberg.

Na vijf jaar van goede koersprestaties valt het dit jaar tegen. Het aandeel ING deed het ongeveer 10 procent minder goed dan de sector.

De analisten menen dat zorgen in de markt over de kostenontwikkeling bij ING overdreven zijn.

De vrees dat de hogere kosten permanent zullen zijn, klopt volgens de analisten niet en zij verwachten dat er vanaf eind dit jaar of begin 2019 meer zichtbaarheid komt ten aanzien van een verbetering van de kostenstructuur. ING is bezig met het terugschalen van de activiteiten in België, waar tegen 2021 het werknemersbestand met 40 procent moet zijn afgenomen.

Berenberg is positief over de activiteiten in Duitsland en stelde dat de bank hier aanzienlijk kostenvoordelen heeft ten opzichte van sectorgenoten, wat “superieure marges” oplevert. Dit zal volgens de analisten aanhouden. Ook in andere markten, zoals Australië en Spanje, kan ING het succes in Duitsland herhalen met online bankieren, denkt Berenberg.

“We denken dat dit een aantrekkelijk instapmoment is voor beleggers”, concludeerden de analisten van Berenberg. Het advies luidt dan ook Kopen met een koersdoel van 16,50 euro.

Het aandeel ING sloot dinsdag 1,7 procent hoger op 13,51 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments