Europa - 28 oktober 2019 - Aandelen

Geen verrassingen bij Philips

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft met de definitieve cijfers over het derde kwartaal geen verrassingen laten zien, na de winstwaarschuwing eerder deze maand. Dit stelden analisten van Berenberg maandagochtend.

De marktvorsers noemden de omzetgroei in het afgelopen kwartaal “gezond” met 6,3 procent tegen constante wisselkoerseffecten tot 4,7 miljard euro.

Wel merkten de analisten op dat de zwakkere ontwikkelingen bij Connected Care en de lagere licentie-inkomsten ervoor zorgen dat de aangepaste EBITA-marges tekort schoten. De winstgevendheid liep daardoor met 80 basispunten terug naar 12,4 procent bij een aangepast EBITA-resultaat van 583 miljoen euro. De consensus hield rekening met 628 miljoen euro.

“Philips is een jaar van margeverbetering kwijt”, aldus de analisten. “Hoewel de problemen tijdelijk lijken, is er meer informatie nodig om het tijdspad en de omvang van het herstel op waarde te kunnen schatten.”

Berenberg bleek wel te spreken over de “robuuste” prestaties bij Diagnosis & Treatment vanuit een omzet- en winstperspectief. De analisten verwachten dat nieuwe productaankondigingen tijdens de Radiological Society of North America in december nodig zijn om het robuuste momentum vast te houden en om het orderboek aan te jagen.

Berenberg handhaafde het koopadvies op Philips met een koersdoel van 48,00 euro. Het aandeel Philips koerste maandagochtend 0,5 procent hoger op 39,66 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.