VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 26 november 2019 - Aandelen

Geen verhoging financiële doelstellingen voorzien op beleggersdag Aalberts

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts Industries zal op zijn beleggersdag op 4 december vermoedelijk de financiële doelstellingen niet verhogen. Dit voorziet analist Tijs Hollestelle van ING.

Het bedrijf uit Langbroek liet weten tijdens de bijeenkomst in Utrecht de vorderingen van de huidige strategie te zullen bespreken en tevens inzicht in de ontwikkelingen in de markt te geven.

Hollestelle verwacht dat het management zal benadrukken en uitleggen hoe het bedrijf is gepositioneerd op de verschillende markten om zo marktaandeel te behouden dan wel uit te breiden. Ook is de analist benieuwd hoe Aalberts inspeelt op de grote trends als klimaatverandering en andere groeitrends.

Hollestelle gaf aan dat zijn focus qua financiële doelstellingen met name ligt bij EBITA-marge, de vrije kasstroom en het rendement op geïnvesteerd vermogen.

De huidige doelstellingen voor de EBITA-marge liggen boven de 14 procent en voor het rendement op geïnvesteerd vermogen boven de 18 procent.

Voor de autonome groei heeft Aalberts de doelstelling staan van meer dan 3 procent. Hollestelle gaf aan dat deze doelstelling eigenlijk voor groot deel buiten de invloed van het management ligt. “De autonome groei hangt voor het grootste deel af van de economische groei in Europa en de VS en daarnaast van de ontwikkelingen in de verschillende eindmarkten zoals de bouwsector en de auto-industrie.”

Tot slot benadrukte Hollestelle dat Aalberts goed gediversifieerd is en dat verschillende markten bijdragen aan totale omzet.

Wat de analist wel opviel is dat ondanks dat de auto-industrie maar voor 13 procent bijdraagt aan de omzet van Aalberts, de koersontwikkeling van het aandeel wel een hoge correlatie heeft met de Euro Stoxx 600 Automobiles & Parts Index.

ING handhaafde het koopadvies op Aalberts Industries met een koersdoel van 47,50 euro. Het aandeel daalde dinsdagochtend met 0,1 procent tot 38,14 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.