Europa - 6 februari 2020 - Beursbrink

Geen grote verrassingen bij Intertrust

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Intertrust boden weinig verrassingen. Dit stelden analisten van JPMorgan Cazenove donderdag.

De aangepaste EBITA van 55,5 miljoen euro was iets hoger dan de consensus van 54,7 miljoen euro.

In heel 2019 groeide Intertrust met 3,7 procent, een fractie minder dan de 3,8 procent waarop was gerekend. De marge van 36,1 procent was in lijn met de taxaties vooraf.

Met 1,58 euro per aandeel verdiende Intertrust wel meer dan de 1,53 euro uit de consensus.

Verder wees JPMorgan erop dat Intertrust de doelen voor de middellange termijn handhaafde.

Intertrust mikt op een onderliggende omzetgroei van 4 tot 6 procent en een aangepaste EBITA-marge van minstens 40 procent. De analisten merkten wel op dat het trustkantoor de ruim 40 procent niet meer vastpint op 2021. Wellicht niets om je als belegger druk om te maken, aldus de zakenbank, maar wel reden voor vragen.

Voor 2020 verwacht Intertrust een onderliggende omzetgroei van 4 tot 8 procent, met een aangepaste EBITA-marge van minstens 35 procent. Dit laatste vond JPMorgan een tegenvaller. De consensus ligt op 36,9 procent.

“Er zijn eerst nog investeringen nodig om verder te groeien en op te schalen, onder meer in personeel en automatisering”, zei CEO Stephanie Miller van Intertrust hierover tegen ABM Financial News.

JPMorgan handhaafde het advies voor Intertrust op Overwogen. Op een groen Damrak daalde het aandeel 5,6 procent naar 15,74 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.