Nederland - 19 juli 2019 - Europa

Galapagos uitblinker in groene AEX

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft vrijdag de wind in de rug. De AEX won een half procent op 574,50 punten.

“Vandaag zit de moed er in elk geval goed in. John Williams van de Fed gaf in elk geval aan dat hij de rente zo snel mogelijk wil verlagen met 50 basispunten”, verklaarde marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank het goede sentiment.

Een dergelijke verlaging is volgends hem “een mooi cadeautje” voor de Amerikaanse president Donald Trump, die dit al een tijdje op zijn verlanglijstje heeft staan.

“Wanneer je maar een beperkte hoeveelheid stimulering tot je beschikking hebt, dan betaalt het uit om snel te handelen met een renteverlaging bij de eerste tekenen van economische malaise”, zei de voorzitter van de New York Fed John Williams donderdagavond.

Volgens een woordvoerder van de Fed moet de speech van Williams niet worden gezien als een voorbode voor een renteverlaging, maar was het een “academische speech over 20 jaar onderzoek”.

De euro/dollar handelde vrijdag op 1,1243.

Olie werd een procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Galapagos aan de leiding. Sinds de deal met Gilead koerst het aandeel steeds hoger, en dit werd vandaag nog eens ondersteund door een koersdoelverhoging van KBC Securities. Dat ging van 145,00 naar 195,00 euro. Het aandeel steeg 6,0 procent naar 163,30 euro.

IMCD beleeft ook een goede ochtend, met een koerswinst van 4,1 procent. Kepler Cheuvreux zette IMCD op de kooplijst met een koersdoel van 94,00 euro. Kepler heeft er alle vertrouwen in dat IMCD zijn Europese succesverhaal kan vertalen naar Noord-Amerika.

De financials hadden het lastig, vermoedelijk omdat de rente langer laag blijft, of zelfs nog lager wordt. ABN AMRO daalde 0,1 procent, ING 0,6 procent en ASR Nederland verloor 1,2 procent. VvAA verkoopt zijn levensverzekeringsbedrijf aan ASR. De overname heeft beperkte impact op de solvabiliteit en winst van de koper.

In de Midkap won Besi 4,3 procent en TomTom 1,6 procent. Daarentegen leverde AMG 1,3 procent in en Basic-Fit 0,6 procent. Basic-Fit heeft Redouane Zekkri per 1 augustus benoemd als Chief Operating Officer.

Onder de kleinere aandelen profiteerden Acomo en Accell van de publicatie van hun cijfers. Acomo steeg 5,7 procent en Accell 2,4 procent.

Acomo presteerde volgens ING duidelijk beter dan verwacht. Hoewel Acomo geen outlook afgaf, rekent de bank erop dat de trends uit de eerste jaarhelft ook in de tweede helft doorzetten.

Bij Accell sprak ING van solide prestaties. “Al met al presteerde Accell beter dan verwacht”, concludeerde ING.

Heijmans was met een verlies van 0,9 procent de grootste daler in de AScX.

Lokaal trok Beter Bed de aandacht met een koerswinst van 27,1 procent. De operationele prestaties waren volgens KBC Securities geen verrassing. ING noemde het positief dat Beter Bed dankzij een waiver voor zijn bankconvenanten en een lening van drie grootaandeelhouders voorkomen heeft dat het een sterk verwaterende claimemissie moet doen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.