VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 6 november 2020 - Aandelen

Galapagos onderuit op licht lager Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste vrijdagochtend licht lager na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Rond de klok van elf uur daalde de AEX 1,0 procent tot 565,91 punten.

Beleggers houden onverminderd de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de gaten. Het begint er steeds meer op te lijken dat de Democratische kandidaat Joe Biden de beste kaarten in handen heeft om in het Witte Huis te komen ten koste van de huidige president Donald Trump, die voor diverse staten naar het Hooggerechtshof is gestapt om de uitslag aan te vechten.

Biden hoeft nog slechts in één van de vier zogenoemde swing states, waaronder Georgia, Nevada, North Carolina of Pennsylvania, te winnen om president te worden, terwijl Trump in alle vier staten moet winnen. Ook donderdagavond laat liet Trump nog eens weten van mening te zijn dat er sprake is van verkiezingsfraude.

Analisten van SEB stellen dat de financiële markten wel tevreden zijn met het idee dat Biden de nieuwe president wordt, waarbij er in de Senaat een Republikeinse meerderheid blijft. Ook investment manager Simon Wiersma van ING is van mening dat een verdeeld Congres zo slecht nog niet is voor de beurs. “Het stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie mag dan misschien niet zo groot worden als gehoopt, maar de belastingverlagingen van Trump zullen ook niet snel worden teruggedraaid”, aldus Wiersma.

Verder zullen beleggers vandaag nog uitkijken naar enkele economische cijfers, waaronder het Amerikaanse banenrapport voor oktober. Ook de laatste besmettingscijfers worden nauwlettend in de gaten gehouden. Op donderdag steeg het aantal nieuwe besmettingsgevallen in de VS voor de tweede dag op rij met meer dan 100.000. Niet eerder telde een land in zo’n korte periode zoveel nieuwe besmettingsgevallen.  Diverse Europese landen hebben inmiddels een avondklok ingesteld of gedeeltelijke lockdowns om een verdere verspreiding te voorkomen.

“De coronacrisis zal diepe sporen nalaten in de economie en het herstel zal naar verwachting langer duren dan gehoopt”, aldus Wiersma.

Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend stabiel op 1,1851. De olieprijs daalde vanochtend met 2,3 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen ging ArcelorMittal aan kop met een plus van 1,5 procent. UBS verhoogde het koersdoel voor de staalreus naar 16,00 euro. Biotechbedrijf Galapagos noteerde juist onderaan met een verlies van 5,2 procent.

De cashburn van Galapagos is in het derde kwartaal van 2020 toegenomen, waardoor de kaspositie is gedaald. De kaspositie stond ultimo september op ruim 5,3 miljard euro, tegenover 5,6 miljard euro eind juni. De omzet daalde in de verslagperiode op jaarbasis van 752,5 miljoen tot 368,6 miljoen euro.

In de AMX kregen de cijfers van Vopak een negatief onthaal met een koersverlies van 1,1 procent. Volgens KBC waren de cijfers grofweg conform verwachting, terwijl Jefferies vond dat Vopak tekortschoot met de EBITDA.

OCI klom daarentegen juist na zijn cijferrapportage met 1,3 procent. Het aangepaste verlies werd in het derde kwartaal gehalveerd, terwijl de omzet, het resultaat en de volumes robuuste toenames lieten zien. JPMorgan Cazenove vond de cijfers van OCI beter dan verwacht.

De update van Boskalis werd aanvankelijk beloond, maar gedurende de ochtend zakte de koers weg tot een min van 3,4 procent. Volgens ING waren er geen grote verrassingen te bespeuren en lijkt de maritiem dienstverlener klaar om weer dividend uit te keren.

Onder de kleinere aandelen verloor Sif 5,9 procent na een verkoopadvies van ING. De bank vindt de analistenconsensus te hoog en rekent op teleurstellingen. Euronext leverrde 1,1 procent in. De kwartaalcijfers van de beursuitbater waren evenwel beter dan analisten hadden verwacht.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.