Europa - 14 augustus 2020 - Beursbrink

Flow Traders uitblinker op rood Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs ondervindt vrijdag flinke tegenwind. De AEX noteerde rond half twaalf 2 procent lager.

Er waren vanochtend cijfers uit China. “En die vielen wat tegen”, vindt vermogensbeheer Stan Westerterp van Bond Capital Partners.

Er heerst onzekerheid in de markt. Corona, de aanstaande ontmoeting tussen China en de VS en macrocijfers bepalen het beeld, aldus Westerterp. Hij verwacht dat onzekerheid ook de komende maanden de richting van de markt zal bepalen, zeker nu beleggers ook hun blik beginnen te verleggen naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. “En als de peilingen tegen zitten dan kan Trump nog wel eens rare sprongen maken”, voorziet Westerterp.

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 8,5 procent gekrompen. Deze cijfers verrasten evenwel niet en zijn, ondanks de enorme daling, een stuk beter dan die van omringende landen, aldus fondsmanager Jeroen Blokland van Robeco.

De eurozone publiceerde vrijdag een krimp van 12,1 procent in het tweede kwartaal. Daarbij daalde de import in juni harder dan de export, waardoor het handelsoverschot steeg.

De macro-agenda voor de rest van de dag is goed gevuld. Eerst volgen de groeicijfers uit de eurozone en in de VS staat zelfs een hele serie data klaar. Voorbeurs zijn er de detailhandelsverkopen, de arbeidskosten en de industriële productie. Als de handel van start is gegaan volgen nog het consumentenvertrouwen en de bedrijfsvoorraden.

Volgens Bob Homan, hoofd ING Investment Office, rekent voor zowel de detailhandel als de industrie productie op een “flink herstel”.

De euro/dollar handelde op 1,1796. Olie werd 0,9 procent goedkoper.

Stijgers en dalers

Alle aandelen in de AEX noteerden in het rood. Het grootste verlies kwam voor rekening van ABN AMRO, dat 4,4 procent moest laten gaan. Aegon verloor 4,1 procent. De verzekeraar verloor donderdag al 15 procent en kreeg ook vandaag weer enkele koersdoelverlagingen om de oren. Zo verlaagde Berenberg het koersdoel van 4,50 naar 3,20 euro.

Just Eat Takeaway wist het verlies te beperken tot 0,2 procent. Dat aandeel heeft sinds de kwartaalcijfers de wind flink in de rug gehad. Analisten verhoogden dan ook allemaal hun taxaties in de afgelopen dagen.

In de AMX gingen PostNL en Flow Traders aan de leiding met winsten van 3,1 en 2,6 procent.

PostNL kreeg een koersdoelverhoging van Jefferies en Flow Traders kwam met kwartaalcijfers. Die cijfers waren iets beter dan verwacht, terwijl de flitshandelaar ook een dividend van 4,00 euro per aandeel in het vooruitzicht stelde.

Verder noteerden alle Midkappers ook in het rood. Het grootste verlies kwam voor rekening van Air France-KLM, dat 4,8 procent inleverde.

In de AScX noteerde Nedap vlak, net als Acomo en Sif. De overige fondsen noteerden minnen. B&S en Vivoryon waren met verliezen van respectievelijk 4,5 procent en 2,9 procent de sterkste dalers.

Lokaal steeg Core Laboratories met 6,1 procent. Centenfonds Kardan verloor 17,9 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.